کاربرد زعفران در صنایع غذایی
بیشتر ما از زعفران پودر یا آسیاب نشده در خانه، و برای برنج زعفرانی و شربت زعفران استفاده می کنیم. اما مصرف زعفران در خوراکی ها، به همین ها ختم نمی شود. امروزه خیلی از بخش های صنعت محصولات غذایی، برای طعم و رنگ دادن به فرآورده های خودشان، از زعفران استفاده می کنند.
یکی از حوزه های استفاده زعفران در تولید نوشیدنی است. مقدار مورداستفادهٔ زعفران در نوشابه های غیرالکلی، معمولا ۳ تا ۷ قسمت در هر میلیون است. زعفران در تهیهٔ شربت های گیاهی، از جمله شربت های ساده و لیمویی و زعفرانی هم استفاده می شود.
دیگر کاربرد زعفران در صنایع قنادی است. مقدار زعفران مورداستفاده در قنادی معمولا ۱۰ قسمت در هر میلیون است. زعفران برای رنگ و عطر دادن به فراورده های آردی، از جمله کیک و نان و… استفاده می شود. زعفران در محصولات لبنی مانند شیر، خامه، کره و بستنی هم کاربرد دارد. مقدار زعفران مورداستفاده در بستنی ۳ تا ۷٫۵ قسمت در هر میلیون است.
در نهایت به کاربرد زعفران در صنایع گوشت هم می توان اشاره کرد. از زعفران به عنوان ادویهٔ معطر برای رنگ دادن به فراورده های گوشتی مانند سوسیس و کالباس استفاده می شود. زعفران در تهیهٔ کنسروهای گوشتی و به ویژه فراورده های مبتنی بر گوشت مرغ هم به کار می رود. مقدار مورداستفادهٔ زعفران در گوشت، ۲۶۰ قسمت در هر میلیون است.
البته کاربرد زعفران و استفاده زعفران در صنایع غذایی دیگری هم، از جمله محصولات روغنی، مانند روغن ها و مارگارین ها، و چاشنی ها، دسرها و پودینگ ها دیده می شود.
دیدگاهتان را بنویسید